Ez a ropogós-omlós keksz tökéletes kísérője lehet egy forró teának. A zabpehelyliszt és a sütőtök kombinációja nem csak egészséges, de rendkívül finom is.
Hozzávalók:
A sütőtökpürét így készítheted el:
Extra tippek:
Zabkeksz készítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztából kis golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Melegen tálalva ez a krémes zabpuding igazi comfort food, amely tele van értékes tápanyagokkal.
Hozzávalók:
A zabpehelylisztet a növényi tejjel és a sütőtökpürével összekeverjük, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk az ízesítőket.
Ez a klasszikus angol desszert gluténmentes változatban is ugyanolyan ínycsiklandó.
Hozzávalók:
A gyümölcsöket és a sütőtököt egy tűzálló tálba rétegezzük, majd rámorzsoljuk a zabpehelylisztből, vajból és fűszerekből készült morzsás keveréket. 180 fokon 30-35 perc alatt ropogósra sütjük.
Ki gondolta volna, hogy a sütőtök és a csokoládé ilyen remekül kiegészíti egymást? Ez a különleges brownie mindenki kedvenc őszi nasija lesz!
Hozzávalók:
A csokoládét és vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ez a puha tekercs tökéletes uzsonnára vagy reggelire.
Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a mézzel és a sütőtökpürével kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot. Sütőpapírra terítjük és 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük, majd miután kihűlt, megtöltjük a mascarponés krémmel.
Tippek a tökéletes végeredményért:
Ezek a gluténmentes édességek nem csak finomak, de egészségesebbek is a hagyományos változatoknál. A zabpehelyliszt rostban gazdag, a sütőtök pedig tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Bátran kísérletezz az ízekkel és a fűszerekkel, hogy megtaláld a számodra legfinomabb változatot!